Blerick: 077-38 75 167 | Venlo: 077-35 44 422
Blerick: Ma-Di 8.30 - 20.00 | Wo-Do 8.30 - 17.00 | Vr 8.30 - 16.30
Venlo-Zuid: Ma 13.30 - 17.00 | Di-Do 8.30 - 17.00
Telefonisch bereikbaar: 8.30 - 12.00 & 13.30 - 17.00
  • Tanden bleken Venlo

Mooie witte tanden!

Steeds meer mensen willen graag schone, witte tanden, zodat ze vrijuit kunnen lachen en praten. Een goed verzorgd gebit met witte tanden geeft meer zelfvertrouwen.

Verkleuring van de tanden kan door externe en interne factoren komen. Externe factoren zijn bijvoorbeeld roken, koffie en rode wijn. Maar denk hierbij ook aan slijtage en erosie door zure dranken. Bij erosie lost de buitenste (doorzichtig witte) laag deels op en zie je meer van het binnenste (gele) dentine. Interne factoren is de verkleuring van de tand als gevolg van een trauma of bijv. veel antibioticagebruik in de jeugd.

De tandarts zal de gebitssituatie controleren en samen met u de beste behandelopties bespreken.
U kunt hierbij kiezen tussen in-office bleken en thuis bleken, of een combinatie van beiden.

Voor de bleekbehandeling wordt het gebit eerst grondig gereinigd, zodat alle aanslag en tandsteen van de tanden verwijderd is. Het bleken van tanden werkt alleen op natuurlijke tanden dus niet op kunstmatig, tandheelkundig werk. De originele kleur van vullingen, kronen of facings verandert met de behandeling niet mee.

Thuisbleken behoort tot de mogelijkheden bij Botman Tandartsen, hiervoor zijn twee afspraken nodig. Tijdens de eerste afspraak maken we afdrukken van het gebit, zodat het laboratorium voor u speciale op maat gemaakte bleek-bitjes kan maken. Bij de tweede afspraak, na ongeveer een week, bepalen we de startkleur en ontvangt u van ons de bleekgel met uitgebreide instructie. Het beste resultaat krijgt u door 4 tot 10 nachten de tanden te bleken.

Na de behandeling

Wij raden u aan om bij voorkeur 24 uur na de behandeling geen voedsel/dranken te nuttigen met kleurstoffen en niet te roken. Dit heeft een negatief effect of het behaalde eindresultaat.

Tanden bleken Venlo

Omdat de behandeling niet schadelijk is voor het gebit, mag deze herhaald worden. Afhankelijk van het leefpatroon en onderhoud van de tanden, adviseren wij de behandeling na 2-3 jaar te herhalen en zo zeker te zijn van een frisse stralende lach.


Wij maken gebruik van het merk Opalescence, marktleider op het gebied van het bleken van tanden. Kom voor meer informatie langs en praat met een van onze tandartsen in Venlo of Blerick.