Blerick: 077-38 75 167 | Venlo: 077-35 44 422
Blerick: Ma-Di 8.30 - 20.00 | Wo-Do 8.30 - 17.00 | Vr 8.30 - 16.30
Venlo-Zuid: Ma 13.30 - 17.00 | Di-Do 8.30 - 17.00
Telefonisch bereikbaar: 8.30 - 12.00 & 13.30 - 17.00
  • snurkbeugel venlo

Snurken

Snurken is een probleem dat grote gevolgen kan hebben op uw leven en dat van uw partner. Partners die apart slapen zijn helaas geen uitzondering. Niet alleen mannen, ook vrouwen snurken. Het geluid dat ontstaat bij snurken komt doordat de zachte weefsels, zoals de huig, trillen bij het in- en uitademen. Door het tekort aan ruimte achterin de keel, kan de lucht hier niet vrij doorstromen en veroorzaakt hiermee trillingen en het snurk geluid.

Hard snurken en/of de adem inhouden tijdens de slaap kan zelfs een teken zijn van apneu. Dit komt vaak doordat de tong naar achter zakt en daarmee de luchtweg blokkeert. Hierdoor kan het zuurstofgehalte in het bloed ernstig dalen. Uiteindelijk schrikt het lichaam wakker (ineens heftig ademhalen) en is de slaap verstoord. Als gevolg van deze adem stops kunnen deze patiënten de concentratie snel verliezen, aan hoge bloeddruk lijden, weinig energie hebben, ’s ochtends hoofdpijn ervaren en/of overdag zomaar indutten. Deze apneu heet obstructieve slaap apneu syndroom (OSAS). Patiënten lopen er vaak jaren mee voordat, vaak mede door de partner, de juiste diagnose gesteld word. Apneu komt vaak voor binnen families.

Snurkbeugel
In de afgelopen jaren zijn de anti snurk mandibulaire repositie-apparaten (MRA) in toenemende mate in de belangstelling komen te staan. De beugel houdt de onderkaak met daarmee de tong tijdens de slaap in een voorwaartse stand. Hiermee wordt de luchtweg doorgankelijkheid vergroot en verdwijnen de snurk geluiden en de adem stops.

De MRA anti snurk beugel is een effectief wetenschappelijk bewezen behandelmethode tegen snurken en lichte tot milde apneu. Ook wordt het steeds vaker gebruikt als alternatief voor een CPAP (neusmasker) wegens het comfort. Als er een apneu is vastgesteld, is het maken van een snurkbeugel volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Herkent u uzelf of iemand in uw omgeving met deze klachten? Bel dan voor een intake afspraak, u krijgt dan vooraf aanvullende informatie en een vragenlijst om te kijken of u geschikt bent voor een snurkbeugel. Zelfs als u een kunstgebit heeft kan er een snurkbeugel gemaakt worden.

Gun uzelf en uw partner weer een goede nachtrust! Kom langs bij uw tandarts in Venlo of Blerick.