Blerick: 077-38 75 167 | Venlo: 077-35 44 422
Blerick: Ma-Di 8.30 - 20.00 | Wo-Do 8.30 - 17.00 | Vr 8.30 - 16.30
Venlo-Zuid: Ma 13.30 - 17.00 | Di-Do 8.30 - 17.00
Telefonisch bereikbaar: 8.30 - 12.00 & 13.30 - 17.00
  • Orthodontie

Een mooie glimlach waar u trots op bent!

Orthodontie is de specialisatie die zich bezighoudt met de optimalisatie van de stand van tanden in de kaken door middel van beugels. Waar vroeger vooral kinderen een beugel droegen, zien we tegenwoordig ook steeds meer volwassenen. Maar liefst 25% van alle patiënten in Nederland die een beugel dragen zijn tegenwoordig volwassenen.

Niet alleen esthetisch mooi?!
Rechte tanden zorgen voor een mooie glimlach, maar zijn ook beter schoon te houden. Daarnaast is het natuurlijk logisch te bedenken dat wanneer de tanden en kiezen in de meeste optimale stand tegenover elkaar staan, zij een optimale kauwfunctie hebben en minder slijtage geven.

Orthodontie: hoe werken wij?

Mogelijk dat u een beugel overweegt. Vraag ons er dan gerust naar tijdens een consult of controle. We bekijken samen met u de mogelijkheden en u krijgt van ons een eerlijk advies.

Voor-Onderzoek en overleg
Een beugel-traject start altijd met een ortho-onderzoek: we maken röntgenfoto’s, gebitsmodellen en lichtfoto’s. Aan de hand daarvan maakt de tandarts een behandelplan. Hierin staat onder meer welk type beugel(s) we adviseren, welk resultaat we nastreven en hoe lang de behandelduur ongeveer zal zijn. Uiteraard bespreken we dit plan met u tijdens een persoonlijk gesprek. Zo weet u precies waar u op kunt rekenen.

Behandelperiode
Als u akkoord gaat met het behandelplan, maken we zo snel mogelijk een afspraak zodat de daadwerkelijke behandeling kan starten. Gedurende de behandelperiode controleren we regelmatig uw beugel en stellen deze waar nodig bij.

Wij zijn erg streng op de mondhygiëne en zullen er alles aan doen deze te optimaliseren. Zo krijgt u vooraf en tijdens de behandelperiode uitgebreide instructies om het gebit schoon te houden.

Retentiefase
Wanneer de optimale stand van de tanden en kiezen is bereikt, volgt de laatste fase; de zogenaamde retentiefase. Het plaatsen van klein metalen draadjes (spalkjes) achter de tanden zorgt ervoor dat het gebit na een beugelbehandeling in de goede stand blijft. Daarnaast is een doorzichtige nachtbeugel noodzakelijk, zeker in de eerste 6 maanden na de behandeling.

Type beugels

orthodontist Venlo

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, zijn verschillende beugeltypen mogelijk. Tijdens het overleg zal met u besproken worden welk type het beste bij uw behandelplan past.

Insignia
Bij Botman Tandartsen werken we met een nieuw beugelsysteem, dat ontwikkeld is in Amerika. Insignia is het meest vooruitstrevende en innovatieve beugelsysteem op de markt. Het gaat uit van de visie geen gebit hetzelfde is en ook beugels dus maatwerk zijn.

Het onderscheidt zich van traditionele beugelbehandeling op verschillende punten:
1. Vooraf maken we 3D-scan van het gebit. Aan de hand hiervan wordt door de tandarts met behulp van de geavanceerd software een design gemaakt.
2. De software berekend de optimale bracket en bracket-positie per tand. Ook de draden zijn individueel gemaakt.
3. De brackets worden op de tanden geplaatst met 3D-geprinte houdertjes, zodat deze op de perfecte positie worden geplakt.


Hiermee doen we er alles aan om de behandelperiode zo kort mogelijk te maken en het meest perfecte resultaat te behalen.

Deze brackets zijn metaalkleurig. Echter begrijpen wij ook dat dit voor volwassenen een extra hindernis is. Het is ook mogelijk de beugel met tandkleurige keramische brackets te dragen.
Kijk voor meer informatie op www.insigniasmile.com.

Invisalign
Een totaal nieuw type beugel is Invisalign. Dit doorzichtige bitje is vrijwel niet zichtbaar. De Invisalign behandeling bestaat uit een reeks van nagenoeg onzichtbare en uitneembare aligners (bitjes), die je om de 2 weken vervangt door een nieuwe set. Alle aligners worden op maat gemaakt voor uw gebit. Telkens wanneer je een nieuwe aligner over de tanden klikt, zal je gebit geleidelijk verschuiven, tot het gewenste eindresultaat is bereikt.

Vraag de tandarts in Venlo of Blerick dus gerust tijdens een consult of controle, wij zullen u een eerlijk advies geven over de mogelijkheden.

Kijk voor meer informatie op www.invisalign.nl